Milyen egy családi fotózás?

Minden család különböző, így a fotók készítése és a sorozatok is mindig teljesen mások lesznek, de a családi fotózások szépsége pont ebben az egyediségben és összehasonlíthatatlanságban rejlik. Akad azonban pár olyan trükk, amely mégis minden családnál működik az ilyen fotósorozatok készítésénél.

Mibe öltözzön a család?

Egy profi fotós mindenképpen azt tanácsolja, hogy valami kényelmes ruhát viseljen a család minden egyes tagja, amiben jól érzik magukat és nem feszengnek. Az egyetlen javaslat amit még ezek kívül érdemes megfogadni, az az, hogy az öltözékek ennek ellenére legyenek egymással harmóniában. Beszélje meg a család előzetesen, milyen stílust szeretnének képviselni a fotókon. Lehet akár alkalmi vagy hétköznapi is, a lényeg, hogy ne keveredjenek a stílusok, mert az nem mutat jól a fotókon. Akad lehetőség átöltözésre is, nem kell aggódni amiatt, hogy nem fog tudni megegyezni a család egyetlen egy ruhaösszeállításban.

Családi kötelékek

Nincs is szorosabb kötelék, mint a család. A fotókon egyértelműen megmutatkozik az összetartozás, ezért nincs is más dolga azoknak, akik családi fényképet szeretnének készíttetni, mint önmagukat adni. Az ilyen fotózásokon a fotós a családi egységet szeretné megmutatni. Szorosan egymáshoz közel helyezi el a családtagokat, hogy ez a legtökéletesebben kihangsúlyozható legyen a képeken is. Nem kell azonban attól sem félni, ha a családtagok eléggé különbözőek, hiszen a kreativitásnak semmi sem szabhat határt. 

A fotós egyébként is előzetesen, a fotózás megkezdése előtt szán egy kis időt megismerni a fotóalanyokat. Ez nem csak azért kell, hogy oldja a gátlásokat, vagy az esetleges kezdeti feszültséget. Ha a fotós ismeri azokat, akiket fotózni fog, ő is jobban be tudja határolni, milyen képek mutatnák a legjobb formáját a családnak. Ha azt látja, hogy az egyik család különlegessége pont abban rejlik, hogy mennyire különböző személyiségek, akkor igyekszik ahhoz mérten kialakítani a fotózás témáját. Akár tervezheti mindig 1-1 másik családtag személyiségéhez igazítva a képeket és stílust, hogy mindenki kellőképpen érvényesülhessen.

Családi hangulat

Nem kell visszafognia magát senkinek sem. Nyugodtan el lehet kezdeni bohóckodni, nevetgélni, nem kell attól félni, hogy így majd nem készülnek jó képek. A profi fotós feladata pont az, hogy ezeket a különleges és egyedi pillanatokat megörökítse. A legjobb képek akkor készülnek, mikor a család már teljesen el meri engedni magát és úgy kezdenek viselkedni, mintha otthon lennének. Természetesen, ha valaki komoly képeket szeretne készíttetni, a fotós ebben is kiváló partner lesz, hisz amellett, hogy javaslatokat tesz, mindig a fotóalanyok kívánságait tartja szem előtt.

Manó-fotó fotósai számára az a legfontosabb, hogy a család felejthetetlen élményekkel és páratlan képekkel a kezükben távozzanak a fotózás végén. Egy ilyen profi fotós által készített fotósorozat az egyik legszebb darabja lehet a családi fotóalbumnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük