Tippek gyermek fotózáshoz

Kisgyermek fotózásakor talán az egyik legnagyobb kihívás, hogy lekössük gyerkőceink figyelmét. Egy kisgyermek számára mindig óriási kaland felfedezni egy-egy új környezetet és helyszínt. A fotóstudió izgalmas eszközei és színes kellékei nemcsak kiváncsivá tehetik a gyermekünket, hanem   teljesen el is terelhetik figyelmüket a kamerák elől. Ebben a bejegyzésben  néhány hasznos tippel szolgálunk arról, hogyan tehetjük egyszerűbbé és izgalmasabbá a fotózást csöppségünk számára.

Játékos ismerkedés

A kisgyermekkel történő fotózkodás nemcsak a szülők, hanem a fényképész számára is óriási kihívást jelenthet, hiszen a gyerekek rengeteg türelmet és szelídséget igényelnek. A legtöbb gyermeket egyáltalán nem érdekli a fotózás, és figyelmüket sokkal inkább a studióban lévő tárgyak és kellékek kötik le. Ebben az esetben az lehet a megoldás, ha az ő oldalukról közelítjük meg a dolgot és  megpróbálunk viccesen, játékosan hozzáállni az egészhez. Szánjunk egy kis időt az ismerkedésre, hogy gyermekünk biztos feloldódjon a kamerák és a fotós előtt is. Mutassuk meg neki a stúdiót, magyarázzuk el mi mire való és vonjuk be a fotózás folyamatába. Bánjunk úgy vele akár egy igazi profival. Kis modellünk így biztos bátrabban pózol majd a kamerák előtt.

Egy kis móka

Érdemes ügyelnünk arra is, hogy gyerkőcünk számára mindig legyen elegendő játék, izgalmas kiegészítők, amikkel szívesen a kamerák elé áll, vagy esetleg egy társ is, aki segít felkelteni és a kisgyermek fotózás felé terelni az érdeklődését.  A fényképezés során minden gyermek számára fontos a szülői jelenlét.  Az anyai és apai közelség megnyugvást és biztonságot jelent számukra, éppen ezért merjünk együtt játszani és bohóckodni lurkónkkal. Egy izgő-mozgó, játékos gyermek kitűnő alanya lehet a fotózásnak, és remekül mutathat a képeken is, anélkül, hogy a beállítottság és természetellenesség érzetét keltené.

Időzítés

Ne felejtsük el, hogy egy gyerekfotózás akár hosszú órákig is eltarthat, és ilyenkor minden szülő számára nehéz feladat lekötni gyerkőceik figyelmét. A problémák elkerülése végett mindenképpen vigyük magunkkal gyermekünk kedvenc játékait, illetve valami harapnivalóról és egy kis édességről sem szabad megfeledkeznünk, ami akár motiváció is lehet csöppségünk számára.

Érdemes olyan időpontot  választanunk a fotózáshoz amikor gyerkőcünk még nem nyűgös és fáradt. Ideális időpont lehet a délutáni szundi utáni időszak vagy a kora délelőtti órák is.  A gyermekek ezekben az időszakokban a legéberebbek és figyelmüket ilyenkor lehet leginkább egy dolog felé irányítani.

Gyermekfotózás során érdemes arra figyelnünk, hogy a csöppségünkről készült képek természetesek legyenek és minél jobban visszaadják gyerkőcünk egyedi báját és a gyermekkor különlegességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük