Szabadtéri fotózás nyáron

Melyik évszak is lehetne tökéletesebb a szabadtéri fotózásra, mint a nyár. Ilyenkor rengeteg gyönyörű helyszín közül lehet választani, azonban van pár dolog, amire mégis érdemes odafigyelni, ha a hőségben szeretne a szülő a gyermekekről fotósorozatot készíttetni.

Fényviszonyok

Egy szabadtéri fotózás készítettésénél sem kell a szülőnek azon görcsölnie, vajon jó helyszínt választ-e, vajon szép idő lesz-e a fotózás napján, vagy hogy éppen jó-e az a napszak, amelyben ő megálmodta a képeket. Egy tapasztalt fotós megannyi tökéletesebbnél tökéletesebb helyszínt tud javasolni a fotózásra és azt is pontosan tudja, milyen a fényviszonyok alakulása. A nyári időszakban, a profi szakember figyelembe veszi, hogy a nap állása miatt reggel 9-11 és 17-20 óra között a legmegfelelőbbek a fények, ugyanis ezekben az időpontokban már kicsit sárgás színben tündökölnek, míg napközben erős fehér színben játsszanak. A szülőknek nincs hát más dolguk, mint kommunikálni a fotóssal, aki képes szakszerű tanácsokat adni nekik mindenben.

A fényviszonyokon kívül fontos még, egy olyan helyszín választása, ahol a gyermek ki tud bontakozni és lehetősége van a játszadozásra. Egy olyan helyszínen, ami nemcsak a szülőknek, hanem a gyerkőcöknek is elnyeri a tetszését, sokkal természetesebb és önfeledtebb képek készülhetnek.

Megfelelő védelem

A gyermekfotózás során sem szabad megfeledkezni a megfelelő napvédelemről és a víz fogyasztásról sem! Mindig legyen a szülőknél naptej és folyadék a gyerekek számára, a fotós javaslatára pedig néha tartsanak a fotózás közben egy kis szünetet árnyékos helyen, a rosszullétek elkerülése végett. A szülők feladata, hogy a gyermeküket mindig jó alaposan kenjék be, és fokozottan figyeljenek a hőségben arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon a kis lurkó. Amit semmiképpen, egy szülő sem felejtsen otthon egy nyári fotózás során, az a gyermek napszemüvege és egy kis sapkácska, mert sosem lehet előre tudni, mennyire fog tűzni a nap.

Tájékozódás

Nem árt, ha nem csak a fotós, hanem a szülők is informálódnak időben az időjárásról, és annak megfelelően készülnek fel a fotózásra. A nagyon nagy hőségben nem érdemes olyan helyszínt választani, ahol nincsen egyáltalán árnyék, vagy ahol a meleg zavaró lehet, illetve a gyermekeknek sem tesz jót ha sokáig a tűző napon tartózkodnak. Ilyen esetben a fotós javasolja, hogy a fotózás helyszínének kiválasztásánál a szülő kerülje a játszótereket, ugyanis a felforrósodott csúszda felsértheti a gyermekek bőrét és a tűzforró homok sem biztos, hogy a legjobb választás.  A nagy hőségben ideális helyszínnek ilyenkor a profi szakemberek egy erdős, árnyékosabb részt vagy egy hűsítő vízpartot szoktak tanácsolni, ahol mind a szülők, mind a gyerekek felüdülhetnek az óriási meleg ellenére is.

Vízpart

Nyáron nem csak a természet biztosít sokkal több lehetőséget a tökéletes helyszínhez, de a vízpart gyönyörű környezete is rendelkezésre áll. A vízközel mindig kreatív helyszínnek bizonyul, rengeteg lehetőséggel és izgalmas ötletekkel, ahol igazán vidám, mozgalmas és színes képek készülhetnek. Ha a szülő a vízpart közelében szeretné a fotózást, mindenképpen készüljön gyermeke számára váltóruhával és némi játékkal, amikkel élvezetesebbé lehet tenni a fotózást a gyerkőc számára.

A nyári fotózás rengeteg lehetőséget tartogat magában, ugyanakkor megvannak a saját veszélyei is. Egy profi fotós mellett azonban a bódító hőségben is gördülékenyen mehet a fotózás és a szakértelmére hallgatva a tökéletes helyszín kiválasztása is könnyebben mehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük