Az újszülött fotózásról

Nincs is annál csodálatosabb dolog, mint amikor egy új kis jövevénnyel bővül a család. Felülmúlhatatlan érzés, felhőtlen boldogság és rózsaszín köd veszi körbe a szülőket.  Azért, hogy ezek a felejthetetlen első kis emlékek megmaradhassanak, érdemes megörökíteni őket egy profi fotós segítségével, egy újszülött fotózáson. Sok szülő azonban aggodalmak közepette sokszor inkább kihagyja ezt a megismételhetetlen lehetőséget. Ezeket a gátló félelmeket szeretnénk eloszlatni a szülők fejéből blogbejegyzésünkkel.

Nem esik baja az újszülöttnek?

Rengeteg szülő fél attól, hogy a gyermeke az újszülött fotózáson vékony kis ruhácskákban, vagy akár ruha nélkül fotózva könnyedén megfázhat, hiszen az immunrendszerük még nem olyan erős. Már pedig ki szeretné bármiféle betegségnek is kitenni újszülött babáját pár szép képért cserébe? Gyorsan felejtse el minden aggódó szülő ezt a félelmet.Az újszülött fotózások során mindig külön figyelünk arra, hogy a baba optimális testhőmérséklete megmaradjon, így megfázni nálunk biztosan nem fog. Ezt akár hősugárzó kis lámpákkal, vagy a szoba megfelelő fűtésével teljes mértékben képesek kivitelezni a fotósok a fotózás során.

Olyan félelmetes némelyik kellék…biztonságosak?

“Bőröndök egymásra pakolva és a tetején az én kisbabám? És ha legurul? Na ne én ezt nem vállalom…ehhez ő még kicsi!” Számos szülő, főleg az édesanyák, akik ilyen és ehhez hasonló “rémálmok” miatt inkább kihagyják, hogy újszülött babájukról valóban különleges képeket készítsen a fotós. Pedig ezek a képek nem csak egyediek, de valóban teljesen biztonságosak is. Semmi esetre sem tennénk ki a csemetéket veszélyeknek. Mindig vigyázunk rájuk és kellőképpen balesetmentessé tesszük a kellékeket, amivel dolgozunk. Másfelől pedig, ha egy szülőnek mindenképpen pánikot okoznak az ilyen kellékek használata, a fotós alkalmozkodik hozzá. “Rémisztő” (legalábbis sok édesanyának elsőre annak tűnő) kellékek mellőzésével is rendkívüli és szívmelengető fotókat képesek készíteni a profi fotósok.

És ha fotózás alatt elkezd sírni és nem készülnek jó képek?

Eddig még egy sírós képünk sem készült, ugyanis ha az újszülött fotózás közepette a baba felsír, szünetet tartunk, átadjuk a terepet az édesanyának. Az újszülöttek akár szüleik érintésére, illatára vagy hangjára képesek általában megnyugodni. A szülők akár még pózolhatnak is a babát ringatva a karjukban, ha az újszülött úgy érzi jobban magát. Egy kis trükkel egyébként könnyedén elkerülhető ez a probléma, ugyanis a fotós azt szokta javasolni az édesanyáknak, hogy az újszülött fotózás előtt szoptassa meg a picit. A kisbabák szoptatás után ugyanis általában azonnal mély álomba szenderülnek, ahonnan nehéz kizökkenteni őket.

Meztelen fotózás – és ha “baleset” történik?

Talán közhelynek hangzik elsőre, de: Semmi sem történik, ha “baleset történik”. Az újszülött fotózás közben ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a kisbaba felbüfizi az anyatejet, ám ilyet számtalanszor átéltünk már. Egy pár perces szünet, egy kis takarítás és folytatódik is a fotózás. Textil kellékeinket lecseréljük másikra, hisz van belőlük ezernyi, a koszosat pedig majd kimossuk, hisz arra van a mosógép nemde? 🙂 A ruhácska nélküli fotózást is bátran bevállalhatják a szülők, a fotósnak nem lesz újdonság az sem, ha az újszülött bepisil, vagy bekakil esetleg a fotózás közepette. Ilyenkor az eljárás ugyanaz. A piszkosat a szennyesbe, a babát megtörölgetni és már folytatódhat is a móka.

Manó Fotó fotósai számára az a legfontosabb, hogy a szülők teljesen nyugodtak legyenek a fotózás során és merjék rábízni az újszülöttet (csak egy kis időre) a fotósra. Erre általában a legalkalmasabb idő a baba 5-6 napos korában van, valamint maximum 10 napos koráig szoktuk ajánlani ezt a fajta fotózást. A szülők, a bizalomért cserébe pedig felejthetetlen emlékeket vihetnek haza és gazdagíthatják a családi fotóalbumukat ezekkel a különleges képekkel. Ha ti is kedvet kaptatok egy fotózásra az új kis jövevénnyel, gyertek el újszülött fotózásunkra.

Jelentkezés: +36 70 427 0067

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük